Hotspots Berlin: Monbijou Hotel

Tijdens de eerste lessen van het nieuwe schooljaar was het al zover, ik was al opzoek naar een nieuwe vakantie. Via expedia kwam ik uit bij het Monbijou Hotel in Mitte, Berlijn. Toen ik de foto’s bekeek werd ik meer en meer verliefd op dit hotel. De inrichting is niet zo uitzonderlijk en speciaal, maar ik vind het zo’n gezellige en winterse sfeer. Echt mijn ding. De prijs voor 2 overnachtingen en vlucht was best laag en ik vond dit een niet te missen kans. Dus boekte ik diezelfde week nog een weekendje naar Berlijn!

img_2654
Openhaard in de bar

Nu moet ik wel zeggen dat ik een beetje schrik had, ons hotel in Turkije was een echte flop en dit wou ik niet nog een keer meemaken. Maar toen de taxi ons aan het hotel afzette, was die schrik meteen weg. Het zag er zelfs van buitenaf zo ontzettend gezellig uit. We kwamen binnen en stootten meteen op het openhaardje! Heerlijk, vooral omdat het buiten -2°C was. We waren 5uur te vroeg voor het inchecken maar konden toch al meteen naar de kamer. DIK PLUSPUNT!

De kamer was niet enorm groot, maar wel gezellig en van alles voorzien. We hadden een heerlijk bed, mooi uitzicht vanuit ons raam (Berliner Dom) en een prachtige badkamer. Jammer genoeg heb ik hier geen foto’s van genomen. Ik heb geen idee waarom niet, maar helaas. De badkamer had een grote douche, waar je wel met vier man in kon, met een regendouchekop. Hij was ook helemaal betegelt, wat ik super mooi vind.

Ik denk dat we wel iedere dag apero gehouden hebben in de bar, ‘s middags én ‘s avonds haha. De bar was zo gezellig en warm ingericht, heel verwelkomend. De prijzen vielen gelukkig ook goed mee!

Wij hadden geen ontbijt geboekt, aangezien ik graag opzoek ga naar een gezellig eetzaakje. De laatste dag hadden we een middagvlucht en besloten daarom lekker uitgebreid te ontbijten op hotel en stiekem had ik spijt dat we dit niet iedere dag hadden gedaan.

img_2515
Laurens voor het ontbijt haha

Als je mij vraagt wat mijn lievelingseten is, is het antwoord gegarandeerd het ontbijt. Ik ga het liefst iedere dag uitgebreid ontbijten zoals op hotel en doe dit ook geregeld. Maar voor dit ontbijt heb ik geen woorden, zo heerlijk en vers. Er waren zoveel mogelijkheden, dat mijn maag jammer genoeg te klein was om alles te proberen. Al heb ik mijn best natuurlijk wel gedaan haha.

Hierboven zie je nog maar een deeltje van het buffet en jongens ik krijg weer honger wanneer ik naar de foto’s kijk haha. Er waren verschillende standjes met verschillende voeding. Er was een warme gedeelte (eitjes, spek, pannenkoeken, …), je had een yoghurt gedeelte, een beleg gedeelte, groenten gedeelte en noem zo maar op.

 

Er was zoveel keuze. Buiten de verschillende buffet mogelijkheden, kwam de chefkok ook geregeld langs met een specialeke, zoals het eitje op het broodje van hierboven of een stukje quiche. Hij kwam ook vragen of we nog een omelet of eitje wenste, kortom we werden volop verwend.

Wat ik nog heel leuk vond is dat ze echt oog hebben voor detail, zo worden alle yoghurtjes, jams ed. in weckpotjes geserveerd (cute! ) én stond dit leuke mandje op de bar!

Verder is er een leuke patio in het midden van het hotel (buiten) waar je met goed weer lekker kan genieten van een drankje op het terras. Wat ik ook super vet vond was het dakterras, die is geloof ik wel alleen maar in de zomer geopend. Maar je kan er nu gewoon altijd op om zo Berlijn from above te zien. Het uitzicht van het dakterras is echt ontzettend mooi. Je ziet zo de Fernsehturm, Berlinerdom en de rest van Berlijn. In de zomer wil ik hier wel eens van een cocktail genieten.

Monbijou hotel ligt in het hartje van Mitte, Berlijn. Ideaal gesitueerd! Zo lagen we vlakbij de Berliner Dom en Alexander Platz. We moesten de straat maar uitwandelen, naar links en waren er al. Wanneer we iets verder gingen, zoals naar de East Side Gallery, konden we de S-bahn vlakbij ons hotel gebruiken. Vanaf dit punt kan je echt overal geraken! Top locatie dus.

Wij zijn heel erg tevreden over ons bezoek aan het Monbijou hotel en wanneer we nog eens in Berlijn zijn, gaan we zeker terug naar dit hotel.

Monbijou Hotel

Adres: Monbijoupl. 1, 10178 Berlin

Website: http://monbijouhotel.com/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *