We survived the R(a)eeperbahn ! Part 2

Dag 2 van onze week in Hamburg en we hadden ons eerste hotelbezoek. Vroeg in de ochtend – 11u geloof ik hahah- hadden we onze eerste afspraak staan in het 25Hours hotel Hafencity. We wouden niet te laat komen dus namen al vroeg de metro en omdat we het niet precies wisten liggen vertrokken we dus eerder. Eenmaal uit het metrostation- btw hoe leuk ziet dit station eruit- zagen we het hotel al liggen, dus hadden we tijd genoeg om nog wat foto’s te nemen en van sneakers naar hakken te gaan.

Het 25Hours hotel is van een hotelketen. Ze hebben verschillende hotels in Duitsland en passen ieder hotel aan aan de stad. Dit hotel stond dus in teken van de haven. We kwamen binnen in het hotel en bevonden ons onmiddellijk tussen containers en bananenkisten.

Dit was echt zo’n leuk hotel om te bezoeken en de persoon die ons door het hotel nam was heel spontaan. Hij was zelf stagiair en studeerde ook hotelmanagement dus we voelden ons meteen op ons gemak.

IMG_6330
Pompebak in het 25Hours Hafencity

Wist je dat ik waarschijnlijk meer foto’s van wc’s heb getrokken als van de meisjes? Maar hoe leuk is deze pompebak. Zoals veel van jullie weten spendeer ik het meeste van mijn tijd op het toilet dus kon ik het ook niet laten deze te bezoeken en te fotograferen.

Dit leuke kaartje kocht ik in het winkeltje van het 25Hours hotel. Hij past perfect in mijn collectie polaroid foto’s van steden. De rest van de dag waren we vrij en we besloten om door Hafencity en Speicherstadt te wandelen. Of zoals Delfine het zegt Spreichestadt.

Did you even go to Hamburg, if you didn’t picture this? Ik had speciaal voor deze brug een slotje meegenomen om het moment vast te leggen. Dit stond altijd al op m’n bucketlist.

IMG_6504Via een Instagram vriendin van me kwamen erbij om ‘s middags te gaan lunchen bij North Coast Roastery. Hier hebben ze niet alleen lekkere wafels, maar ook panini’s etc. De laatste tijd heb ik het zo moeilijk met keuzes maken, maar gelukkig hielp Selin me en deelde we een panini en wafel. Best of both worlds!

Mijn favoriete deel van de stad is Speicherstadt. Dit is een pakmagazijn gebouwd op houten palen in het water zoals in Venetië. Leuk weetje: dit deeltje staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Nog een leuk weetje: jij hebt deze gebouwen waarschijnlijk al eens voorbij zien komen in je jeugd, want hier worden namelijk de Peperbollen afleveringen opgenomen!

IMG_6561
Elbphilhormonie

Dit is denk ik het bekendste gebouw van Hamburg en wat een prachtig gebouw. Het heeft voor mij wel wat weg van het MAS in Antwerpen. Je kan er ook naar boven om helemaal rond te wandelen en de stad te bekijken. Hierbinnen heb je een enorm grote concertzaal en verschillende restaurants.

IMG_6671
Chilehaus

‘s Avonds waren we allemaal helemaal zenuwachtig omdat we onze punten konden bekijken. Terwijl we aan het eten waren bekeken we ze allemaal tegelijk op Selin haar 3G. Dankjewel hiervoor nog 😀

We gingen eten bij Bona’me, een hip, instagramwaardig turks restaurant. De pizza’s en tapas hier waren zo goed!! Raar maar waar, heb ik hier geen foto’s van genomen. Dus breng hun Instagrampagina zeker een bezoek!

Deze avond sloten we allemaal in 1 kamer af met een paar flesjes Hugo. Wat een gezellige avond was dat!

Love, Eva Verona

Leuk weetje van de dag:

  • Wist je dat je voor €1,5 al een fles Hugo hebt in Hamburg?
  • Wist je dat je geld terug krijgt per plastiek flesje in Hamburg en dit €0,25/flesje is?
  • Wist je dat Delfine onze Führer was?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *